Νέος αποκλεισμός







Καλημέρα. Όπως θα έχετε καταλάβει η μονή είναι αποκλεισμένη οδικώς και απροσπέλαστη. Από το πρωί του Σαββάτου που άρχισε να χιονίζει (φαίνεται στο πρώτο βίντεο ) μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής του Ασώτου, έφτασε τους 60 πόντους και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας, 80 πόντους. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα και αυτά τα λίγα που προκύπτουν από μια κατάσταση τόσο δύσκολη όπως αυτή, τα αγνοούμε γιατί έχουμε τα απαραίτητα όπως νερό, φαγητό και ξύλα (όχι από το βουνό γιατί είναι παράνομο το κόψιμο ξύλων, αγοραστά). Δεν μας χρειάζονται και δεν είμαστε απαραίτητοι κάπου, γι αυτό δεν αγχωνόμαστε. Εσείς, που αντιμετωπίζεται δυσκολίες και άλλης μορφής καταστάσεις αποκλεισμού, με χειρότερη αυτή του αποκλεισμού από το δικαίωμα στην εργασία. Κάποτε, Υπήρχαν δουλειές. Σήμερα, με τη δικαιολογία της κρίσης και ενώ έχει αποδομηθεί σχεδόν ό ιδιωτικός τομέας και οι μικρές επιχειρήσεις, οι γονείς που έχουν ξηλωθεί 40 – 50000 ευρώ για να  πάει το παιδί τους πανεπιστήμιο και να έχει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και ενώ δεν φτάνουν αυτά τα προσόντα πρέπει να πάνε στο βουλευτή ή στο τσιράκι του, τον εκπρόσωπο του κόμματος, αφού βέβαια έχουν υποσχεθεί την ψήφο τη δική τους και όσων συγγενών βρουν, για να του βρει δουλειά σε σούπερ μάρκετ ή σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ή στην καλύτερη, σε κανένα οχτάμηνο. Αυτή που ζούμε σήμερα, είναι δύσκολη κατάσταση. Που είναι το πρόβλημα; Μα φυσικά στην Αθεΐα αυτών που κυβερνούν και των ακολούθων τους που ρυθμίζουν την ζωή των άλλων,… των υποδεέστερων, αυτών που βλέπουν σαν υπάνθρωπους και συμβαίνει αυτό το παράδοξο να έχουμε τα εφόδια, να μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς προβλήματα (εκτός από αυτά που δεν λύνονται όπως τα υγείας,) με μια τεχνολογία που έχει δώσει στην ανθρωπότητα άπειρες μικρές ή μεγάλες λύσεις σε ποικιλία θεμάτων και εφαρμογών, να αντιμετωπίζουμε ζητήματα σίτισης. Ο μισός και παραπάνω πληθυσμός να πεινάει και να μην έχει τα στοιχειώδη απαραίτητα αγαθά. Δεν μιλάμε για α ι φον ή ντρόν για να πηγαίνει στη δουλειά του.
Ο άνθρωπος που ζεί με τον Θεό δεν κάνει ζημιά στον αδελφό του και δεν επιβουλεύεται τα δικά του γιατί ακολουθώντας τις εντολές που λένε αγαπήσεις κύριον τον Θεό σου με όλη την ψυχή και τη διάνοια σου και τον πλησίον όπως τον εαυτό σου τότε δεν ζει όπως ζούμε οι περισσότεροι σήμερα. Γιατί δεν είναι μόνον αυτοί οι λίγοι αριστοκρατοκουλτουριάρηδες που κυβερνούν τον κόσμο, έτσι. Αυτοί έχουν μεγάλη ιστορία που φτάνει πολύ παλιά. Από καταβολής κόσμου. Είμαστε και εμείς έτσι. Πάρτε παράδειγμα εσείς που ψάχνετε για δουλειά. Τι θέλουν οι επιχειρηματίες; ακόμα και οι μικροί που απασχολούν 2-3 άτομα; Να σε προσλάβει με τετράωρο και να δουλεύεις δωδεκάωρο, να σου φέρεται σαν να είσαι κτήνος, να σε προσβάλει να σε μειώνει και να σε απαξιώνει με το παραμικρό, να χρησιμοποιεί κάθε είδους μπούλιγκ εναντίον σου και εάν είσαι γυναίκα, θεωρεί αυτονόητο να σε έχει ερωμένη, αλλά και πάλι χωρίς δικαιώματα. Μόνο για να βγάζει επάνω σου τα κόμπλεξ του.
Ο απόστολος Ιωάννης στο σημερινό ανάγνωσμα, όπως και στο χθεσινό από τα οποία πήρα το ερέθισμα, περιγράφει την σημερινή κοινωνία των ανθρώπων  και το ιδιαίτερο αυτό γνώρισμα αυτών που πιστεύουν και θεωρούνται άνθρωποι του θεού. Πας ο γεγεννημένος εκ του Θεού αμαρτίαν ου ποιεί, ότι σπέρμα αυτού εν αυτώ μένει και ου δύναται αμαρτάνειν, ότι εκ του Θεού γεγέννηται. Εν τούτω φανερά εστι τα τέκνα του Θεού και τα τέκνα του διαβόλου. Πας ο μη ποιών δικαιοσύνην ουκ έστιν εκ του Θεού, και ο μη αγαπών τον αδελφόν αυτού. Ότι αύτη εστίν η αγγελία ήν ηκούσατε απ αρχής, ίνα αγαπώμεν αλλήλους. Ξεκάθαρα πράγματα. Πρόδρομος μοναχός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εξομολόγος, ο πνευματικός και ο γέροντας ή η γερόντισσα.

Στη μικρή μας την αυλή, χιόνι έπεσε πολύ, κοκκινίζει η μύτη μας, τρέχουμε στο σπίτι μας.

Πίστη και υπακοή.