ένα σπάνιο γράμμα


Καλησπέρα. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις πεθεράς νύφης, είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων σε τεντωμένο σχοινί. Σε άλλες σαν τον λύκο με τ΄ αρνί, με ΄΄αρκετό΄΄ μίσος τσακωμούς κλπ. εδώ σας κοινοποιώ το διαφορετικό γράμμα μιας νύφης προς την πεθερά της, προς ΄΄οικοδομή’’.
Γράμμα της νύφης προς την πεθερά.
Μάνα γλυκιά !! Να είσαι πάντοτε χαρούμενη ... μην ανησυχείς τόσο για την κόρη σου και τα παιδιά κτλ !! Είναι ένας πειρασμός όλο αυτό ... είναι λογισμοί που το μυαλό σου τους προχωράει !! Όσο σκληρό και αν ακούγεται , διάλεξε τον άντρα της αυτόν αγαπάει και όπως όλοι παλεύει για γαλήνη στην οικογένεια της και την σχέση της !! Τα παιδιά είναι του θεού όχι δικά μας ... άρα για αυτά μην έχεις έννοια τα προστατεύει και τα κανονίζει άλλος .. όσο και αν σκας , άλλος τα κανονίζει !!
Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις , όσο και αν είναι δύσκολο , είναι να ξεχάσεις ότι έχεις 3 παιδιά !!! Άσε τον 1ο γιό εκεί που είναι ήσυχος ξε ήσυχος .. άσε την κόρη να ορίσει όπως θέλει την ζωή της ... άσε τον 2ο γιό να κάνει ότι θέλει !! Εσύ ότι έπρεπε να κάνεις το έκανες για αυτά μέχρι τα 18 από  κει και πέρα ( μην πω και νωρίτερα ) αυτά όρισαν την ζωή τους !
Όπως εσύ βλέπεις πως η κόρη έχει όλα τα καλά του κόσμου και δεν το βλέπει το ίδιο ισχύει και για εσένα ... έχεις όλα τα καλά του κόσμου !!! 3 παιδιά υγιέστατα , ζωντανά και 15 εγγόνια ... 2 νύφες και 1 γαμπρό !!! Έναν σύζυγο που έχει τα θέματα με την υγεία του αλλά καλά κρατεί .... το έχεις να αγχωθείς ;;;; Αν κουράστηκε η κόρη και οι γιοί ;;;ας κουράστηκαν ... αν τσακώθηκαν με τους συζύγους ;; Ας τσακώθηκαν ... αν είναι ήρεμοι ,;; Ας είναι η ας μην είναι !!
Δεν είναι πλέον φιλίες σου έννοιες , οι έννοιες και η πορεία της ζωής ανθρώπων 40 χρόνων !!!
Έχεις μια ζηλευτή ζωή ... με την σύνταξη σου , το σπίτι σου και όλο τον χρόνο δικό σου !!! Ξέρω πως σου την σπάει η μοναξιά ... το ξέρω και εμένα πολύ !!! Όμως μπορείς τόσο όμορφα να ορίζεις την καθημερινότητα σου χωρίς σκοτούρες ... ναι χωρίς !!! Χωρίς καμία όμως ... εσένα το μόνο μέλημα σου είναι ο άντρα σου και συ !!!! Να σηκώνεσαι το πρωί να κάνεις προσευχές να κάνεις κάνα καφέ να ακούς ομιλίες να κάνεις καμία δουλειά να διαβάζεις βιβλία .... ότι θες χωρίς καμία σκοτούρα !!!! Τα εγγόνια σου είναι παιδιά άλλων και άσε αυτούς να τα κανονίσουν μάνα !!!! Δεν θα πεθάνεις εσύ γιατί ο ένας εγγονός έχει μύξες ... ο άλλος διάρροια .. η εγγονή πονοκέφαλο !!!!! Και αν αυτά σε επηρεάζουν ... μην επιδιώξεις ποτέ ξανά να τα μάθεις !!!!! Απλά Άστα όλα .... εγώ δεν σου λέω Άστα στο θεό ... σου λέω Άστα ξέχασε τα .. δεν είναι δικά σου θέματα !!!!!! Μην κοιτάς πως να ξεκουράζεις εμένα την άλλη νύφη τον Γαμπρό κτλ ... αλλά ΑΡΑΞΕ .... ξεκίνα το κέντημα .., δεν βλέπεις καλά ;; Ξεκίνα το διάβασμα ... βαριέσαι ... βάζε να βλέπεις ντοκιμαντέρ για μοναστήρια και ξέχασε πως κουράζεται η κόρη σου !!!
Μαμά στο λέω αλήθεια , είναι τόσο έντονη η έννοια σου για την κόρη σου που σε σκοτώνει από μέσα !!!!! Εσύ νοιάζεσαι πιο πολύ .... είναι μεγάλη γυναίκα !!!!! Άστην ... απλά Άστην !! Μην ξανά ασχοληθείς ούτε να κρατήσεις παιδιά ούτε να πάρεις τηλ τίποτα τίποτα τίποτα ... άσε αυτήν να σε πάρει αααν θέλει όποτε θέλει ....
άκουσα για μια πρεσβυτέρα που κάθε βράδυ από τις 12 μέχρι τις 5 το πρωί κάνει γονατιστή προσευχή κοιμάται 3 ώρες και ξεκινάει δουλειά και παιδιά ... δλδ αυτή πόσο κουράζεται ...κοιμάται 3 ώρες το πολύ !!!!!!
Ο άντρας μου κάθε μέρα σηκώνεται 6 παρά και γυρνάει πίσω 6..... εύκολο είναι ;;; Ο άνθρωπος είναι κομμάτια ...
Όλοι όμως πρέπει να κουραστούμε εδώ ... να πονέσουμε και λίγο ... να έχουμε και καμία θλίψη μήπως και κερδίσουμε στεφάνια !!!!
Και όσο απίθανο και αν σου ακούγεται , είναι τόσο μικρά τα προβλήματα της κόρης σου σε σχέση με πολλών ανθρώπων ... όπως εσύ μου λες ήταν παιδί μου θέλημα θεού το παιδί να πεθάνει ... εσύ μπορούσες να το σηκώσεις αυτό και το έπαθες ... κάνε το ίδιο για την κόρη σου .. είναι θέλημα θεού να κουράζεται να έχει αυτόν τον αγώνα με τον άντρα της .. αυτό μπορεί να σηκώσει μέχρι εκεί !!! Και εκεί αναπαύσου... αυτός είναι ο αγώνας της ... ο Γολγοθάς της ,.. να μην έχει δλδ Γολγοθά ;; Εδώ ο Χριστός και είχε ....
σήμερα σε όλη μου την προσευχή σε σκεφτόμουν και ερχόμουν στην θέση σου τόσο αληθινά που στεναχωρήθηκα βαθύτατα !!!!! Ξέρω τι βιώνεις ... ξέρω !!!!!! Το μυαλό σου το κάνει ... Άστα ρε μάνα όλα σε παρακαλώ ... να στο πω ωμά ;;;;; Χεστα όλα ...... άραξε εκεί ήρεμα !!!!!!
Εμείς σε αγαπάμε πολύ ... εγώ και ο γιός σου πολύ πολύ !!!! Και εγώ σαν νύφη σου πάρα πολύ στο λέω αλήθεια !!!!
Ηρέμησε ... κάνε ήσυχα κομποσκοίνι η απλά πες την ευχή μην σηκώνεσαι και κάνεις κινήσεις πέρα δώθε ... πες : Χριστέ μου έλα στην καρδιά μου να σε αγαπήσω και να γίνει αυτό η μόνη σου έννοια .... μόνο αυτό ... να λες πως θα αγαπήσω αληθινά το Χριστό ;;; Και ξεκίνα να διαβάζεις βίους Αγίων συναξάρια και όλη την ημέρα να την σπαταλάς με το πως θα έρθει ηρεμία στην καρδιά σου πως θα έρθει ο Χριστός εκεί μέσα .... και να παλεύεις για αυτό μόνο για αυτό μόνο !!!!!! Και όταν σε πιάσει ταραχή πες : ας έρθει Χριστέ μου , να είναι αυτό το μαρτύριο μου για εσένα .. να πω και εγώ πως για κάτι πάλεψα Χριστέ μου μήπως και έρθω στα δεξιά σου και τότε δόξασε το θεό και πες δόξα τω θεώ που το περνάω αυτό πωωωω είναι τέλειο περνάω μαρτύριο .... στους Αγίους έκοβαν το κεφάλι και εγώ έχω αυτό ... και σιγά σιγά θα ηρεμείς θα ηρεμείς και μετά βάλε να δεις ένα ντοκιμαντέρ να φύγει το μυαλό σου μακριά ... η πάρε τα εγγόνια σου να σου πούνε βλακείες να ξεχαστείς !!!! Αλλά μην πάρεις την κόρη σου μην την σκεφτείς μην της στείλεις μνμ ... ΜΗΝ .... είναι σαν να ξεκινήσω εγώ αύριο και να αναρωτιέμαι γιατί το έπαθε αυτό το παιδί ;; Και αν είχα πάει γιατρό ;; Και να σκέφτομαι τις μέρες στο νοσοκομείο ,,. Μετά δεν θα πάθω πανικό ;;; Ε ναι .... άρα αυτά που σου προκαλούν πανικό και ταραχή αφαίρεσε τα και αν είναι το παιδί σου ;; Ε τι να κάνουμε μάνα ... άφησε την !!!!! Όσο λιγότερο μιλάς με την κόρη σου και όσο λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερα θα είσαι ... πόσοι περιμένεις να σου το πουν ;; Να κατέβει ο ίδιος ο θεός ;;; Δεν θα κατέβει γιατί στο είπαν 10 άνθρωποι !!
σε παρακαλώ ... αφέσου μόνο στο Χριστό για εσένα όχι για τα παιδιά της κόρης σου και του γιού σου !!!
Αααα ... πήγε η τάδε σε έναν άγιο γέροντα και του είπε δεν κάνω 2ο  παιδί ... και της απάντησε κάνε προσευχή για αυτές που δεν έχουν παιδιά να κάνουν αυτές ένα και έτσι να συγκινήσεις τον θεό να σου δώσει ...
αυτό κάνε ... κάνε προσευχή για τα εγγόνια της κυρίας Σ…… για γυναίκες που όντως τους δέρνει ο άντρας τους τις απατάει που τα παιδιά τους πέθαναν έχουν καρκίνο κτλ .. και έτσι να συγκινήσεις τον θεό να βοηθήσει την κόρη σου !!!!
Σε φιλώ γλυκά .......

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εξομολόγος, ο πνευματικός και ο γέροντας ή η γερόντισσα.

Στη μικρή μας την αυλή, χιόνι έπεσε πολύ, κοκκινίζει η μύτη μας, τρέχουμε στο σπίτι μας.

Πίστη και υπακοή.