Απάντηση στο σχόλιο φίλης. Της κ. Βασιλείας.



Καλησπέρα κ. Βασιλεία. Βέβαια! Να κάνουμε! Που; Πως; Υπάρχει ένα σενάριο που ΄΄παίζεται΄΄ και λέγεται πανδημία. Τα κράτη έχουν κλείσει τα σύνορα τους και προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα, να πεθάνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι. Βλέπετε και σεις όπως και όλοι μας, ειδικά στην Ιταλία, πως πεθαίνουν οι συνάνθρωποι μας σαν κοτόπουλα και φορτηγά του στρατού μεταφέρουν τους νεκρούς γιατί δεν έχουν φέρετρα. Εάν όλο αυτό που βλέπουμε είναι αληθινό, τότε η κυβέρνηση πήρε αυτά τα μέτρα και η σύνοδος της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος ακολούθησε, παίρνοντας αντίστοιχα μέτρα. Η μεν πολιτεία να ανακοινώσει πανδημία, να κλείσει τα μαγαζιά κλπ και όπως λένε από Κυριακή τα σύνορα ,με σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων μας, γιατί πιστεύουν ότι αν θα περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, θα περιορίσουμε τον ιό και η ιεραρχία με την σειρά της να σταματήσει τις ακολουθίες, αφήνοντας ανοιχτές τις εκκλησίες μόνο για ένα κερί και λίγη προσευχή. Δεν ρώτησαν κανέναν για τις αποφάσεις τους παρά μόνο τους επιδημιολόγους και την επιστημονική κοινότητα και φυσικά καλά έκαναν γιατί ούτε εσείς ούτε και κανείς άλλος βρίσκεται στην θέση τους. Αυτοί είναι εκλεγμένοι από τον λαό για να παίρνουν τις όποιες αποφάσεις και να συντονίζουν τις υπηρεσίες και τα όργανα που θα εκτελέσουν το ένα ή το άλλο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και όχι μόνο, θέματα που τρέχουν αυτή την στιγμή όπως οι λαθρομετανάστες, αιγαίο κλπ.
Υπάρχει περίπτωση αυτό που ζούμε να μην είναι αλήθεια; Γιατί αν δεν είναι αλήθεια τότε τι είναι; Κοροϊδία; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;  ένα συνομοσιολογικό σχέδιο που έχουν καταστρώσει δυνάμεις του σκότους με σκοπό τι; Να πεθαίνουν άνθρωποι για να περιορίσουν τον πληθυσμό της Γής; Να μας αναγκάσουν να παρακαλούμε για το εμβόλιο που θα κατασκευάσουν, που θα αλλοιώνει το ανθρώπινο dna και θα μας μετατρέπει σε άβουλα υπάκουα όντα,(ζόμπι) που θα εργαζόμαστε χωρίς δικαιώματα που αγωνίστηκαν οι παππούδες μας εκατοντάδες χρόνια για να τα διεκδικήσουν; Την δημιουργία μιας θρησκείας, ένα κράτος, ένα νόμισμα, ένας ηγέτης; Όλα αυτά τα θύματα που ανακοινώνονται είναι ψεύτικα;
Νομίζω ότι το παράκανα αλλά οι ερωτήσεις που δέχομαι και τα βιντεάκια που μου κοινοποιούν, περιέχουν αυτές τις ανησυχίες που ανέφερα, που δείχνει πόσο πολύ ζοριζόμαστε με αυτήν την κατάσταση, που δεν έχει προηγούμενο στην χώρα μας και δεν έχει καταγραφεί περιστατικό που να έχουν μείνει κλειστές οι εκκλησίες.
Νομίζω πρέπει να διαχωρίσουμε τα πράγματα σε δύο πραγματικότητες που ή ούτως ή άλλως υπάρχουν. Την ζωή σε αυτό τον κόσμο με την χάρη του Θεού και χωρίς αυτήν. Αυτό ξεκίνησε και θα το πάω μακριά στην αρχή του ανθρώπου στη ζωή όντας στον παράδεισο. Αυτό που είχαμε στον κήπο της Εδέμ και που τελικά χάσαμε ήταν η κοινωνία με τον Θεό μέσω της χάρης του, γιατί όπως λένε οι θεολόγοι η ουσία του Θεού είναι απρόσιτος. Όπως το μικρό μωράκι κοιτάει την μαμά του στα μάτια και χαϊδεύει τα μαλλιά της την ώρα που το θηλάζει, έτσι και μείς με την πίστη μας κοιτούσαμε το μεγαλείο της δόξης του Θεού να ξετυλίγει την ζωή παντού γύρω μας με κεντρικό πρόσωπο της δημιουργίας του, εμάς. Τους ταπεινούς και ευαίσθητους ανθρώπους. Τώρα, στο σήμερα εμείς κάνουμε το ίδιο λάθος με τους προγόνους μας, να κοιτάμε την ζωή μας σε αυτόν τον κόσμο χωρίς την συνέχιση της στον άλλο, που μοιραία αποκλείει τον Θεό και αυτό είναι η κόλαση μας. Εμένα αυτό με πληγώνει, ότι δεν μπορώ να ζω σε αυτόν τον κόσμο χωρίς την κοινωνία με τη χάρη του Θεού που το επισφράγισμα αυτής της σχέσης είναι η μετάληψη των αχράντων μυστηρίων που μας παραδόθηκε με τον μυστικό δείπνο γιατί η χάρις του δεν σβήνει, αλλά επειδή είμαστε σαρκικοί και όχι μόνο πνευματικοί, χρειαζόμαστε να τον γευόμαστε με αυτόν τον τρόπο.
Τελειώνοντας να πω ότι κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι να μπορέσουν να φέρουν σε λογαριασμό τον ιό που σημαίνει… καλά Χριστούγεννα. Συγχωρέστε με για τα σκληρά λόγια αλλά βλέπω την αγωνία και την προσπάθεια των περισσότερων από μας (επιπόλαια γιατί δεν μας αρέσουν τα μέτρα ) να μην θέλουμε να χάσουμε την βόλεψη μας, αγνοώντας την επικινδυνότητα της αρρώστιας που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο πολλούς, ευαίσθητα κλινικά συγγενείς μας.
Η ιεραρχία θα μπορούσε να κάνει μια δυο λειτουργίες την εβδομάδα χωρίς την παρουσία των πιστών που θα είναι απέξω, με ανοιχτά μεγάφωνα, οι πόρτες να είναι ανοιχτές για να βλέπει ο κόσμος το μυστήριο και στο μετά φόβου, να ανοίγουν οι πλαϊνές, θα μπαίνει ένας ένας με την γνωστή απόσταση, και όταν κοινωνεί ο ένας και φεύγει, τότε θα πηγαίνει ο άλλος και ούτω καθ εξής. Οι ιερείς θα εναλλάσσονται μέχρι να τελειώσουν οι πιστοί. Όπως όμως είπαμε δεν είναι δική μας απόφαση.
Η αντίσταση που μπορούμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε ψηλότερα τα χέρια μας στον ουρανό μέσω της προσευχής, να μας λυπηθεί ο Θεός και μας και τους συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, γιατί η προσευχή είναι το μέσον επικοινωνίας μαζί του, το τηλέφωνο που έλεγε και ο Άγιος Παίσιος. Να ανοίξουμε την καρδιά μας και την αγκαλιά μας στους συνανθρώπους μας που νοσούν από μοναξιά γιατί με τον πολύπλοκο τρόπο που ζούμε, έχουμε βάλει πολλούς στο περιθώριο και να πυκνώσουμε την επικοινωνία μας. Δόξα το Θεό η τεχνολογία, μας λύνει προβλήματα. Γιατί πληρώνουμε τόσα πάγια στα τηλέφωνα και το ιντερνέτ; Πρόδρομος μοναχός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εξομολόγος, ο πνευματικός και ο γέροντας ή η γερόντισσα.

Στη μικρή μας την αυλή, χιόνι έπεσε πολύ, κοκκινίζει η μύτη μας, τρέχουμε στο σπίτι μας.

Πίστη και υπακοή.