Διάφορα


-Όπως η φωτιά λιώνει το σίδερο, γίνεται ατσάλι και μετά σφυρηλατείται και γίνεται σπαθί έτσι σφυρηλατούνται και οι αδαμάντινοι χαρακτήρες. Με μετάνοια και εξομολόγηση σβήνει η φλόγα των παθών. Με τις κακουχίες και τις ταλαιπώριες της ζωής, μεγαλώνει η σοφία του κόσμου που σιγά-σιγά με την ταπείνωση η χάρις του Θεού την μπολιάζει με την του Θεού σοφία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνουμε πολίτες της βασιλείας των ουρανών.
- Όλο αυτό που ζούμε γύρω μας είναι ένα ψέμα, που σκοπό έχει να μας αποπροσανατολίσει, απ τον δρόμο που οδηγεί στην σωτηρία μας και την βασιλεία των ουρανών. 
- Η μετάνοια και η ταπείνωση, έλκουν την Χάρη του Θεού, που χαρίζει στην καρδιά: αδαμάντινη ακεραιότητα του χαρακτήρα, το αδιαπραγμάτευτο των αξιών, τον υπέρ πίστεως και ιερών, αγώνα,  το θάρρος και την ισχυρή θέληση να τα διασφαλίσει.
- Η πνευματική οικοδομή χτίζεται σιγά σιγά. άλλος μονοκατοικία, άλλος πολυκατοικία. Από τη δίψα και τα υλικά της καρδιάς μας, εξαρτάται τι θα χτίσουμε.  Να είστε καλά Πρόδρομος μοναχός. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εξομολόγος, ο πνευματικός και ο γέροντας ή η γερόντισσα.

Στη μικρή μας την αυλή, χιόνι έπεσε πολύ, κοκκινίζει η μύτη μας, τρέχουμε στο σπίτι μας.

Πίστη και υπακοή.