Υπάρχει μπέρδεμα….

Σας χαιρετώ. Τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πολύ και πρέπει κάπως να ξεμπερδευτούν. Ελπίζω να συμβάλω με τις θέσεις μου προς αυτήν την κατεύθυνση και να μην χειροτερέψω την βαριά ατμόσφαιρα της διασποράς ειδήσεων, που πολύ κακό κάνουν.

Υπάρχουν τεσσάρων ειδών άνθρωποι. Ο Χριστός έφτιαξε αυτές τις κατηγορίες και τις έχουμε στον ευαγγέλιο του καταγεγραμμένες σαν καλούπι, για να μετράμε και να βλέπουμε, τι είμαστε. Είναι η παραβολή του σπορέως. Επειδή κάποιοι θα βιαστούν να πουν τι σχέση έχει αυτή η παραβολή με αυτή την κατάσταση που ζούμε! Στην πρώτη κατηγορία χωραφιού, γιατί για χωράφια μιλάει η παραβολή, δεν φυτρώνει καθόλου ο σπόρος της πίστεως. Στην δεύτερη κατηγορία χωραφιού, φυτρώνει λίγος σπόρος γιατί είναι βραχώδες το μέρος και το χωράφι είναι γεμάτο πέτρες. Στην Τρίτη κατηγορία είναι το χωράφι καλό, αλλά μαζί με το σπόρο της πίστεως φυτρώνουν και αγριόχορτα, τσουκνίδες, βάτια και λογής ζιζάνια που πνίγουν τον καρπό της πίστεως μας. Στην τέταρτη κατηγορία είναι καλό το χωράφι και ο καρπός του αυξάνει και μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να δίνει μια καλή σοδειά.

Αυτοί που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, δεν πιστεύουν σε Θεούς και δαίμονες, παρά μόνο σε αποδείξεις και επιστημονικές τεκμηριώσεις. Κάθονται κάθε μέρα στην τηλεόραση να δουν πόσοι είναι οι νεκροί και  πόσα είναι τα νέα κρούσματα. Κοιτούν με αγωνία τις ανακοινώσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας και ελπίζουν να βγει γρήγορα το εμβόλιο για να σωθούν. Δεν τους νοιάζει αν καταπατούνται ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα και υποστηρίζουν ό,τι αντισυνταγματικό και φασιστικό ΄΄διάταγμα΄΄ βγεί για το… καλό μας… που έλεγε και ο Μηλιώκας. Φέρονται ρατσιστικά στους άλλους και ιδίως σ αυτούς που δεν ΄΄φοβούνται΄΄ τους ιούς και  δεν χρησιμοποιούν μάσκες, αποστάσεις και χειροφιλήματα. Εύχονται από μέσα τους, όλοι αυτοί οι αρνητές της έννομης τάξης, να κολλήσουν και να πάνε στα νοσοκομεία για να το ευχαριστηθούν.

Η δεύτερη κατηγορία. Είναι η πνευματική κατάσταση που έχουμε μια ξαφνική όρεξη για τα πνευματικά, αλλά γρήγορα ξεφουσκώνει, γιατί οι ρίζες της πίστης είναι μικρές και ξεραίνονται εύκολα. εδώ είμαστε οι περισσότεροι, αφού πιστεύουμε περισσότερο την τηλεόραση και όχι την καρδιά μας που μας λέει να μην φοβόμαστε. Παίρνουμε και μείς το μέρος των άλλων των φανατικών, που ενώ ο υπουργός υγείας της Ιταλίας λέει πως μόνο το 96% των θανάτων ήταν από κορονοιό, (γιατί υπάρχει κανονισμός του παγκόσμιου οργανισμού υγείας που λέει πως, όταν νοσηλευτεί κάποιος με οποιαδήποτε ασθένεια, εγκεφαλικό, έμφραγμα,) ή άλλη και κολλήσει κορονοιό ή άλλο ιό και πεθάνει, τότε ο θάνατος αποδίδεται στον ιό, εμείς εκεί….. κορονοιός.

Στην Τρίτη κατηγορία που είναι καλό το χώμα στο χωράφι, φυτρώνουν και τα ζιζάνια. Τα ζιζάνια που τελικά πνίγουν τον καρπό, είναι οι λογισμοί και αμφιβολίες. Πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη και απόλυτη σιγουριά. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις. Δεν φιλάς το πρόσωπο του Χριστού με μάσκα. Μην φιλάς καθόλου. Στην εικόνα, είναι το πρόσωπο του Χριστού, της Παναγίας μητέρας του, των Αγίων. Δεν είναι εκεί πραγματικώς, αλλά υποστατικώς, σαν πρόσωπο. Όταν είναι εκεί το ¨Άγιο πρόσωπο, είναι και η ασθένεια; Έ όχι βέβαια, γιατί αν εκεί που είναι ο Χριστός που είναι η Ανάστασις, υπάρχει και θάνατος, τότε τι σόι Ανάσταση είναι. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο της εκκλησίας και για την Θεία Κοινωνία. Το πιστεύουμε αυτό; Αν ναι, τότε δεν κολλάμε. Αν δεν το πιστεύουμε τότε κολλάμε. Απλά τα πράγματα. Είναι θέμα πίστης. Όχι νομικό ή διαδικαστικό ή έρευνας ή απόφασης της πολιτείας ή της επιστημονικής κοινότητας ή…. Θεμελιώδης αρχή, σαν να λέμε μαθηματικό αξίωμα. Πυθαγόρειο θεώρημα. Το τετράγωνο της υποτεινούσης ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών. Τέλος.

Πίστης. Δεν αποδεικνύεται επιστημονικά. Όταν είπαν στους μάρτυρες, θα θυσιάσετε στα είδωλα ή θα σας κάψουμε στο τηγάνι με το λάδι; Μιλάμε για τηγάνι που χωρούσαν 20 άτομα άνετα. Αυτοί, έβαλαν τα ΄΄μπρατσάκια΄΄ της πίστεως και πήδηξαν στο τηγάνι. Και δεν κάηκαν, αλλά δροσιζόμενοι έψαλλαν και δοξολογούσαν τον Θεό. Τι να αποδείξεις επιστημονικά! Αφού η θερμοκρασία είναι στους 1500 βαθμούς. Έτσι και εμείς. Αν πιστεύεις ότι ο Θεός δεν κολλάει τότε συμπεριφέρεσαι όπως είπα παραπάνω. Δεν υποχρεώνεις όμως τους άλλους να μην φορούν μάσκες. Αφού φοβούνται! Έτσι και αυτοί που φοβούνται δεν πρέπει να υποχρεώνουν τους άλλους να συμπεριφέρονται σαν κι αυτούς. Η μάσκα προστατεύει ποιους; Αυτούς που έχουν την νόσο για να μην κολλήσουν τους άλλους ή αυτούς που δεν την έχουν για να μην κολλήσουν απ αυτούς που είναι άρρωστοι; Η μάσκα, προστατεύει απ τον φόβο και την απιστία. Το θέμα της πίστης για το αν κολλάει η εικόνα ή όχι δεν είναι η εικόνα ή η μάσκα. Η πίστης δεν κολλάει. Η εικόνα χωρίς πίστη κολλάει η ίδια εικόνα με πίστη δεν κολλάει όπως η  ευωδία. Κάποιοι την νιώθουν και κάποιοι όχι, δεν μυρίζουν τίποτα.

Τώρα η δικτατορία της υποχρεωτικής συμπεριφοράς που οδηγεί; στο εμβόλιο που πρέπει όλοι υποχρεωτικά να κάνουμε; αυτό τι εξυπηρετεί; Και γιατί να μην έχω την επιλογή να χάσω και την υγεία μου και τη ζωή μου για την πίστη μου; Οι παίδες εν καμίνω ήξεραν ότι θα σωθούν και δεν θα καούν; Ο Αβραάμ ήξερε ότι θα τον σταματήσει ο άγγελος, ένα πόντο πριν καρφωθεί το σπαθί στο λαιμό του Ισαάκ; Η Μάρθα και Μαρία ήξεραν όταν πήγε ο ΄΄φίλος΄΄ του αδελφού τους, ότι πήγε για να τον αναστήσει ή τόσα άλλα; και κλείνω με ένα ωραίο περιστατικό που μου είπε ένας φίλος μου. Πήγε μια γιαγιά στον ναό και φορούσε μάσκα. Σκύβει να φιλήσει την εικόνα της Παναγίας και μουρμούρισε. Αχ! Παναγίτσα μου! Πόσο ήθελα να σε φιλήσω και να μην φορώ μάσκα. Πόσο σε ντρέπομαι. Να είστε καλά Πρόδρομος μοναχός.

Υγ. θεώρησα περιττό να πω κάτι για την τέταρτη κατηγορία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υγ 2. Πιστεύεις στο Χριστό και στην βασιλεία των ουρανών και λαχταράς να πας εκεί και δεν σε νοιάζει αν καείς ή όχι, αν κολλήσεις ή όχι, αν στην τελική πεθάνεις γιατί ο θάνατος για τους χριστιανούς είναι ΄΄ζωή΄΄ μετά θάνατον. Εκεί που δεν υπάρχει θλίψης ούτε στεναγμός αλλά ζωή ατέλειωτη.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε εδώ το σχόλιο σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εξομολόγος, ο πνευματικός και ο γέροντας ή η γερόντισσα.

Στη μικρή μας την αυλή, χιόνι έπεσε πολύ, κοκκινίζει η μύτη μας, τρέχουμε στο σπίτι μας.

Πίστη και υπακοή.