Τα γεγονότα της πόλης.



Σας χαιρετώ ή ειρήνη ημίν όπως έλεγε ο Χριστός, μπαίνοντας στο σπίτι κάποιου. Το ίδιο κάνουμε και μείς, μπαίνοντας μέσω του διαδικτύου, στον προσωπικό χώρο των φίλων. Τρία θέματα μονοπωλούν την καθημερινή μας επικαιρότητα. Ο κορονοιός, η Τουρκία και τα θέματα της ΄΄πόλης΄΄ για τον ιό, δεν θα πω κάτι. Θα πω για τα άλλα δύο, που συνδέονται, γιατί πολύς κόσμος περιμένει την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών, για να φανεί η πασχαλιά των Πάσχα. Μιλάω για το ερώτημα…. πότε θα πάρουμε την πόλη. Δεν έχω πει κάτι ποτέ για αυτό το θέμα και το κάνω τώρα γιατί έχει κατακλυστεί το διαδίκτυο με απόψεις ΄΄επιστημόνων΄΄ δηλαδή γεροντάδων αβάδων και πάσης φύσεως νεοπροφητών. Μάλιστα κάποιοι απ αυτούς τους συνήθεις προφήτες, που έγιναν γραφικοί για να μην πω κινδυνολόγοι, έχουν διαψευστεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτοί εκεί. Συνεχίζουν να παραπληροφορούν τους ανθρώπους, που έχουν κουραστεί απ τα απανωτά προβλήματα και ζητούν να τελειώνουμε πια! Να επέμβει ο Θεός και να βάλει τάξη στα πράγματα.

Πριν επέμβει ο Θεός, να βάλω εγώ κάποια τάξη στα πράγματα και να αποκαλύψω την αλήθεια των προφητειών.

1ον : υπάρχουν προφήτες, με τελευταίο τον Άγιο Παίσιο, που είπαν κάποια πράγματα για τον επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο. Όλοι οι προφήτες συναντιούνται στο ότι ξαφνικά, (το ξαφνικά έχει τις ρίζες του και χρειάζεται διεθνολόγο για να την εξηγήσει,) η Ρωσία θα καταλάβει την Τουρκία, θα καθίσει στην Κωνσταντινούπολη 5 ή 6 μήνες και αυτό το συμπέρασμα βγαίνει απ το ότι θα φυτέψουν λάχανα και θα φάνε απ αυτά. Όπως είναι νοητό, τα λάχανα τα φυτεύουν φθινόπωρο και χρειάζονται τουλάχιστον 3 μήνες για να γίνουν. Στη διάρκεια αυτών των μηνών θα υπάρχει πείνα, μεγάλη πείνα, πολύ μεγάλη πείνα. Οι προμήθειες θα σταματήσουν, γιατί δεν θα υπάρχει καμία δραστηριότητα. Ούτε φορτηγά να κάνουν διανομές, γιατί τέρμα τα καύσιμα, ούτε φούρνοι, ούτε ρεύμα και κατά συνέπεια ούτε νερό γιατί τα αντλιοστάσια δουλεύουν με ρεύμα. Τα λίγα τρόφιμα που θα έχουν μείνει στις αποθήκες των εμπόρων θα λεηλατηθούν και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κρατήσουν 15 μέρες; Μετά; Τους υπόλοιπους μήνες; Στο τέλος αυτής της περιόδου των 5-6 μηνών θα έχουμε Θεοφάνεια. Θα σταματήσει άγγελος Θεού τον πόλεμο και θα δείξει στους ανθρώπους τον βασιλέα Ιωάννη που θα βασιλέψει 35 χρόνια (Μεθοδίου αρχιεπισκόπου Πατάρων) 32 χρόνια (Ανδρέου κατά Χριστόν σαλού) με δικαιοσύνη. Θα έχουμε μια επίγεια προτύπωση του παραδείσου, αφού όπως λέει ο Πατροκοσμάς, θα ζήσει ο λύκος με τ αρνί. Τα θύματα όμως αυτού του πολέμου όπως είπαν οι προφήτες, θα είναι τα 2/3 του πληθυσμού της γης.

2ον για τον Ιωάννη που θα βασιλέψει όταν μας δώσουν την πόλη οι Ρώσοι. Ο κάθε αδιάβαστος, διαδίδει ότι ο Ιωάννης, αυτός που θα βασιλέψει αυτές τις 3 δεκαετίες, θα είναι ο Ιωάννης Βατάτζης. Προτείνω, σε όποιον θέλει διευκρινήσεις για την προέλευση αυτού του Αγίου προσώπου, να διαβάσει τον Άγιο Ανδρέα τον κατά Χριστόν σαλό, τον Άγιο Μεθόδιο αρχιεπίσκοπο Πατάρων, τον Άγιο Ταράσιο (806) με πιο περιεκτική, του Λέοντος του σοφού, που ξεκαθαρίζει και το γένος, την καταγωγή του Ιωάννη. Όλα αυτά που λέγονται, είναι από χείλη ανθρώπων που προφανώς έχουν σκοπό τα likes, εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια μας. Βέβαια εδώ αναδεικνύεται όπως είπα στην αρχή, η κούραση όλων μας απ τα συνεχή προβλήματα. Διεθνής κρίση, φτώχεια, τράπεζες, δάνεια και μνημόνια που δεν τελειώνουν και δεν βγαίνουμε ποτέ απ αυτά, με τελευταία τον ιό και τις καραντίνες. Παρακαλώ όλους, να μην παρακαλούν να γίνουν τα γεγονότα, γιατί τέτοια γεγονότα δεν είδαν οι άνθρωποι. Μιλάμε για πολύ δύσκολες συνθήκες. Μόνο προσευχή, να δώσει ο Χριστός τη λύση που θα είναι η πιο ανώδυνη. Γι αυτό θα σταματήσει τον πόλεμο. Γιατί εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα και δεν φοβόμαστε κανένα. Όταν απογειωθούν και φύγουν οι πύραυλοι, δεν έχουν επιστροφή. Αυτοί, τα γεράκια του πολέμου, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο εκτός απ τη νίκη, έστω κι αν αυτό κοστίσει την καταστροφή του πλανήτη.

3ον για το πότε! Το σημαντικότερο!

Συνεχίζεται….. αύριο.

Όλοι έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους μέχρι σήμερα. Χωρίς να έχω διάθεση να εξηγήσω τη στάση αυτών που προφητεύουν, θα δώσω μια εξήγηση για τον χρονικό προσδιορισμό. Σε καμία προφητεία, δεν υπάρχει ημερομηνία. Σε καμία. Μόνο συνθήκες που δείχνουν πως θα είναι οι καταστάσεις πριν τα γεγονότα. Έχουμε τον ίδιο τον Χριστό όταν έλεγε στους μαθητές του για τη συντέλεια των αιώνων και τη Δευτέρα παρουσία του, ότι θα το καταλάβουν απ τον ώριμο καρπό των φρούτων που δείχνει τον τρύγο. Στη δική μας περίπτωση θα αντλήσουμε στοιχεία από την φιλοξενία του Αβραάμ. Όταν ο Αβραάμ φιλοξένησε την Αγία Τριάδα, φεύγοντας τους ρώτησε που πάνε. Εκείνοι του απάντησαν ότι πάνε να καταστρέψουν τα Σόδομα. Ο Αβραάμ, επειδή στα Σόδομα ζούσε ο ανιψιός του ο Λώτ, ρώτησε από αγωνία τον Θεό: αν υπάρχουν στην πόλη 50 δίκαιοι, θα την καταστρέψεις; Η απάντηση ήταν όχι. Αν είναι 40, 30, 20, 10 είπε πάλι όχι. Επειδή ήταν μόνο η οικογένεια του Λώτ, που ήταν λιγότεροι από 10, τους έβγαλε έξω και μετά κατέστρεψε την πόλη.

Τρία πολύ σοβαρά συμπεράσματα βγάζουμε απ αυτήν την ιστορία.

Πρώτον, δεν υπάρχει Αβραάμ που να ρωτήσει τον Θεό και να πάρει την απάντηση για το πότε, γιατί στον Αβραάμ απάντησε χρονικά για το πότε, θα καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί που μιλούν και προφητεύουν δεν έχουν την απαιτούμενη παρρησία στον Θεό, για να πάρουν την απάντηση και καλύτερα να μην μιλούν, γιατί με το να μιλούν συνέχεια γι αυτό, σημαίνει πρώτον, ότι δεν τους έχει σε μεγάλη υπόληψη και δεύτερον μιλούν γιατί τους αρέσει το μικρόφωνο.

Δεύτερον, ο Χριστός πήγε να καταστρέψει την πόλη όταν η ανομία έφτασε να έχει καταλάβει την πόλη και η δικαιοσύνη, περιορίστηκε στον αριθμό των μελών της οικογένειας του Λώτ. Όχι στους 10! Αν ήταν 10 οι δίκαιοι, πιθανώς να μην κατέστρεφε την πόλη όπως είπε. Αυτό μας δείχνει ότι δεν έχει αφήσει να αιματοκυλιστεί η ανθρωπότητα, γιατί προφανώς, η ανομία δεν έχει φτάσει στον λίγο αριθμό που χρειάζεται ο Χριστός για να επέμβει και να προστατέψει. Εμείς μπορούμε να εικάσουμε ότι ο αριθμός αυτός που θα κινδυνέψει για να τον αναγκάσει να επέμβει, θα είναι σχετικός με την διάδοση και μεταλαμπάδευση του λόγου του ευαγγελίου του μετά την καταστροφή.

Αυτός είναι και ο τρίτος λόγος που μας ενδιαφέρει. Ότι ο Χριστός, τους υπηκόους του, τα παιδιά του, που ζουν σύμφωνα με το θέλημα του, θα τα προστατέψει, όπως και να έχει. Όπως έβγαλε τον Λώτ απ τα Σόδομα, όπως έβαλε τον Νώε στην κιβωτό, όπως έβγαλε τους ισραηλίτες απ την Αίγυπτο, όπως έκανε τόσες και τόσες φορές στην ιστορία, έτσι θα σώσει τα παιδιά του απ την επιβουλή των τρελών και των πρακτόρων τους που κυβερνούν τα έθνη. Απ την απόγνωση και την απελπισία, που θα επικρατήσει τις μέρες που θα έρθουν τα γεγονότα που είναι γνωστά ως γεγονότα της πόλης. Να είστε καλά Πρόδρομος μοναχός.

Υγ. όταν θα έρθει η ώρα της εκπλήρωσης των προφητειών, τότε θα μας στείλει ο Χριστός την πληροφορία που θα μας βάλει σε ρυθμό προετοιμασίας.

Υγ. 2. Επειδή κι εμείς δώσαμε τα τελευταία χρόνια, πολλά στον αντίδικο, γι αυτό θα πεινάσουμε. Απ τον πόλεμο όπως είπε και ο Άγιος Παίσιος δεν θα χάσουμε ψυχές.

Υγ. 3. Τα γεγονότα, τη χρονιά που θα γίνουν, θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, (εξήγησα παραπάνω γιατί) και θα τελειώσουν το Πάσχα της επόμενης χρονιάς. Γι αυτό είπε ο Άγιος Κοσμάς θα είναι δυο πασχαλιές μαζί. Ένα το Πάσχα της περιόδου, και ένα το Πάσχα το μεγάλο, της απελευθέρωσης απ το ζυγό της αμαρτίας. Τουλάχιστον για 3 δεκαετίες. Το δυο καλοκαίρια μαζί, δείτε καιρός των τελευταίων χρόνων, που στην ουσία έχουν καταργηθεί η άνοιξη και το φθινόπωρο.

Υγ. 4. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερη αγωνία απ ότι εμπιστοσύνη στην προστασία του Χριστού που απορρέει απ την πίστη του, ας δώσει 100-150 ευρώ, να πάρει κάποια τρόφιμα και να αισθάνεται ασφαλής. Όταν έρθει η άνοιξη και δεν έχουν γίνει τα γεγονότα, τότε τα δίνει εκεί που μαγειρεύουν για τους απόρους και το επόμενο φθινόπωρο, ξαναπαίρνει.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο εξομολόγος, ο πνευματικός και ο γέροντας ή η γερόντισσα.

Στη μικρή μας την αυλή, χιόνι έπεσε πολύ, κοκκινίζει η μύτη μας, τρέχουμε στο σπίτι μας.

Πίστη και υπακοή.